Dorin Teodorescu s-a născut pe 15 iulie 1943 la București și a trecut în neființă pe data de 26 martie 1999, tot la București. A fost un deosebit de talentat și iubit de public tenor român, profesor de canto al Universității de Muzică din București și director al Teatrului de Operetă din București.

De-a lungul carierei, a strălucit în roluri ca:

Ciprian Porumbescu, în opereta Lăsaţi-mă să cânt (C. Porumbescu), Su-Chong în Țara surâsului (Fr. Lehár), Tassilo în Contesa Maritza (E. Kálmán) , Koltay în Victoria şi-al ei husar (P. Abraham), Adam în Vânzătorul de păsări (C. Zeller), Marco din Secretul lui Marco Polo (Fr. López) , Mister X din Prinţesa circului (E. Kálmán), Barinkay din Voievodul ţiganilor (J. Strauss-fiul) şi multe altele.

Pe scenă a făcut un cuplu minunat alături de soprana Cleopatra Melidoneanu.

În perioada 1994–1999 a fost directorul Teatrului de Operetă dar și profesor la catedra de canto a Universităţii de Muzică.

Dincolo de talentul său deosebit, tenorul Dorin Teodorescu a fost un mare om, reușind, printr-o personalitate aparte, să insufle tinerelor generații dragostea pentru operetă.

A dispărut prematur din această lume, în plină forță creatoare, având încă o grămadă de planuri mari de înfăptuit. Eforturile sale de a-și reveni după o boală necruțătoare și o intervenție chirurgicală au fost în zadar. O stradă din Timișoara îi poartă acum numele.

,,Peste două săptămâni intram în repetiţii cu Liliacul. În aprilie avem de efectuat un turneu de zece zile în Israel cu Sivia şi My Fair Lady, iar în septembrie şi octombrie vom pleca în Germania cu două titluri pe care le vom juca în limba germană. Un alt mare proiect pe acest an este co-producţia Omul din La Mancha.” – mărturisea Dorin în ultimul sau interviu din februarie 1999.

Cargo a fost prima formaţie rock din România care a înregistrat o piesă specială pentru sărbătorile de Paşti. S-a întâmplat în 1998, în colaborare cu regretatul tenor Dorin Teodorescu. La aceea vreme, „Cântecul Paştelui” a fost interpretat de Ovidiu Ioncu Kempes, solistul de atunci al celor de la Cargo, în duet cu Dorin Teodorescu.