Gigantul de streaming Netlflix ia în calcul interzicerea a 100 de milioane de conturi. Noul sistem va interzice oamenilor să partajeze parola abonamentului și îi va încuraja să-și cumpere propriul cont, precizează The Independent.

Compania a făcut anunțul odată cu ultimele sale statistici date publicității, care au arătat că a reușit să crească din nou după o perioadă dificilă.

O parte din această creștere ar fi putut fi rezultatul unor eforturi, cum ar fi noul său abonament mai ieftin, fără anunțuri, precum și amenințarea cu interzicerea partajării parolelor.

Se pare că, peste 100 de milioane de abonați partajează conturile de Netflix, deși, ”termenii și condițiile” interzic asta încă de la începutul lansării companiei de streaming. La realizarea unui contract este făcută precizarea că abonamentul nu trebuie folosit decât într-o singură gospodărie. Însă, până de curând nu s-a pus problema verificării celor care fac asta.

În primă fază, Neflix anunță că se va face o analiză a celor care își împart conturile. Detectarea celor care partajează se va lăsa cu blocarea logării și cu încurajarea să își facă un cont propriu plătit.